For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

بررسی اثر پارامترهای واکنش در تولید روغن فراسودمند دی آسیل گلیسرول و بهینه سازی آن با استفاده از روش سطح پاسخ

دی اسیل گلیسرول استر الکل گلیسرول با دو اسید چرب استکه دارای دو ساختار ایزومری sn 1.2 و sn2,3 دی اسیل گلیسرول می باشد. روعن دی اسیل گلیسرول به روغن خوراکی گفته می شود که حداقل دارای 10 درصد دی اسیل گلیسرول، حداکثر 20 درصد دی اسیل گلیسرول و 5 درصد دی اسیل گلیسرول باشد. روعن دی اسیل گلیسرول باعث کاهش چربی، کاهش غلظت سدیم و کلسترول بد خون، کاهش احساس گرسنگی و درمان بیماری پارکینسون می شود در این تحقیق دی اسیل گلیسرول از روعن گلرنگ به روش هیدروگلیسرولیز تولید شد که آنزیم لیپوزیم TL IM به عنوان کاتالیزور اختصاصی مورد استفاده قرار گرفت. از روش سطح پاسخ به منظور بهینه سازی شرایط واکنش تولید و تعیین مدل استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار تولید دی اسیل گلیسرول به مقدار 44/48 درصد در دمای 9/46 درجه سانتیگراد، زمان 4 ساعت، مقدار آنزیم 75/0 درصد روغن و نسبت مولی گلیسرول به روغن 2 به 1 بدست می آید که پس از خالص سازی مقدار آن به 84/53 افزایش می یابد.

لینک 

Conference Papers
ماه: 
October
سال: 
1390