For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

شیمی و فناوری غلات-مهر ماه 1398

شیمی و فناوری غلات

محتواي درس:مقدمه، اهميت، تاريخچه… انواع غلات و گونه‌هاي مختلف آنها، ميزان توليد در مناطق مختلف جهان، ساختمان دانه‌ گندم، مواد متشكله غلات شامل پروتئين‌ها، رطوبت، خاكستر و… انبار كردن و سيلو كردن، اهداف سيلو‌كردن و انبار كردن، آردسازي: كارخانجات آردسازي و دستگاههاي مورد استفاده در تهيه آرد، كيفيت آرد گندم، نگهداري آرد، درصد استحصال، خصوصيات نانوائي آرد، فناوری پخت نان، مواد متشكله نان و نحوه انتخاب آنها، بهبود دهنده های نان، مخمر، خميرترش، روغن، امولسيفايرها و… انواع نانها و فرمولهاي آنها، انواع فرها و وسایل تهیه و پخت نان، مراحل مختلف تهيه خمير و پخت نان بصورت پيوسته و غيرپيوسته، ارزشيابي نان، بياتي نان، تهيه كيك، بيسكويت و شيرينيجات مشابه، مالت و محصولاتي كه از آن تهيه مي‌شود، انواع ماكاروني و طرز تهيه آنها، استخراج نشاسته از غلات و طرز تهيه گلوكز، برنج، سفيدكردن برنج، تهيه آرد برنج و انواع مختلف برنج و كيفيت پخت آنها، سبوس برنج،.محصولات تهیه شده از جو، ذرت و یولاف

 

آزمایشگاه: شناسائي انواع غلات، ناخالصيهاي غلات، تشخيص گندم سالم از ناسالم و آفت‌زده، اندازه‌گيري وزن حجمي يا هزار دانه، تفكيك دانه( سبوس، جوانه، آندوسپرم)، تعيين تركيبات گندم شامل درصد پروتئين، گلوتن تر و خشك، رطوبت، خاكستر، آزمايش زلني، تفكيك پروتئينها ( محلول در آب، محلول در اسيد و قليا، محلول در الكل) تعيين فعاليت آلفا آميلازي آرد، تعيين اندازه ذرات آرد، آزمايشات آميلوگرافي يا فالينگ نامبر، فارينوگرافي و خصوصيات خمير، اكستنسوگرافي، تهيه چند نوع نان، كیك و بيسكويت، بازديد از سيلو، كارخانه‌هاي آرد، كارخانه‌هاي توليد نان، بيسكويت، كيك و ماكاروني و توليد نشاسته.

پیش نیازها: 

شيمي مواد غذايي

سیاست نمره دهی: 

.

نحوه ارزيابي:

آزمايشگاه: 6 نمره               كوئيز: 2 نمره           ميان ترم: 4 نمره              پايان ترم:  8 نمره

زمان بندی کلاس: 

محل و زمان تشكيل كلاس:                                 

یکشنبه ها 11-10 صبح، كلاس   1 دانشكده كشاورزي

سه شنبه ها 10-8 صبح، كلاس  12 دانشكده كشاورزي

.

Term: 
زمستان 1399
Grade: 
Undergraduate

تحت نظارت وف ایرانی