For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

بررسی تولیدات علمی حوزه صنایع غذایی در پایگاه وب آو ساینس طی سالهای 1990 تا کنون

نگاهی به فعالیت های علمی ایران در حوزه علوم و صنایع غذایی بر مبنای شاخصهای کمی و کیفی علم سنجی (انتشارات، استنادات، ضریب تاثیر و درصد مدارک استناد شده) طی حدود دو دهه فعالیت از سال 1990 تا اول ماه می 2010 (برابر با یازدهم اردیبهشت ماه 1389) بیانگر 1374 تولید علمی نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی Web of Science بوده که از نرخ رشد 15 درصدی در حین این سالها برخوردار می باشد. چنین روند صعودی در میزان استناد به مدارک علمی نیز قابل مشاهده است که سهم عمده ایی از آن را خود استنادی در بر می گیرد. از میان دانشگاه ها و موسسات مشارکت کننده در تولید این مدارک، دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد اسلامی و مرگز تحقیقات جنگل ها و مراتع بترتیب بیشترین تولیدات علمی را در این حوزه و طی بازه زمانی داشته اند و نویسندگانی از همین مراکز تحقیقاتی در میان ده نویسنده برتر ایرانی از نظر تعداد مقالات در حوزه علوم و صنایع غذایی قرار گرفته اند. نکته مهمی که قابل تامل است انتشار حدود 50 درصد از مقالات ایرانی در مجلات با ضریب تاثیر کمتر از 1 و کسب میانگین تاثیر 31/1 از مجلات منتشر کننده این مقالات می باشد. به هر روی نیاز به فعال کردن بخش تحقیق و توسعه و جهت دار کردن تحقیقات از ضروریات این رشته بنظر می رسد.  

پیوند

Conference Papers
ماه: 
October
سال: 
1389

تحت نظارت وف ایرانی