For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

بهينه سازي توليد روغن فراسودمند د ي اسيل گليسرول از روغن گلرنگ و بررسي خصوصيات آن

روغن دي آسيل گليسرول به عنوان يك تركيب مفيد براي سلامتي انسان شناخته شده و از آن به عنوان روغن پخت و پز، فراسودمند و حتي دارويي ياد مي شود. هدف از اين تحقيق بررسي پارامترهاي مؤثر در توليد روغن دي آسيل گليسرول از روغن گلرنگ و بهينه سازي واكنش در جهت حداكثر توليدآن مي باشد. پس از استخراج روغن از دانه گلرنگ، از روش گليسروليز آنزيمي براي توليد روغن دي آسيل گليسرول استفاده شد. شرايط تيمارهاي انتخابي تعيين شد و پس از مدل سازي فرآيند بهينه سازي صورت گرفت و در نهايت برخي از خصوصيات فيزيكي و شيميايي روغن توليدي با استفاده از نرم افزار-expert Design مورد ارزيابي قرار گرفت. پس از تعيين مدل مشخص شد كه اثر متغير آنزيم به صورت خطي معني دار و اثر متغيرهاي زمان و مقدار گليسرول به صورت درجه دوم معني دار ميباشند. همچنين بين متغيرهاي آنزيم و زمان، آنزيم و مقدار گليسرول و زمان و مقدار گليسرول اثرمتقابل معني دار وجود دارد. نتايج نشان داد كه روغن دي آسيل گليسرول در مقايسه با روغن گلرنگ از لحاظ وزن مخصوص و عدد يدي تفاوتي نداشته ولي از لحاظ ضريب شكست، رنگ و عدد پراكسيد داراي تفاوت مي باشد. بيشترين مقدار توليدDAG  54/48 درصد در دماي 9/46 درجه سانتیگراد، مقدار آنزیم 75/. در صد روغن گلرنگ و نسبت مولي گليسرول به روغن 2 به 1 به دست آمد كه پس از انجام خالص سازيمقدار آن به 84/53 درصد افزايش يافت.

.

 

 

 

Journal Papers
ماه: 
Winter
سال: 
1393

تحت نظارت وف ایرانی