For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

توليد نانوالياف كامپوزيت پروتئين گاودانه-كيتوزان به روش الكتروريسي به منظور ريزپوشينه كردن اسانس نعناع

يكي از مشكلات عمده در زمينه توليد نانو الياف خالص از كيتوزان ويسكوزيته بالاي آن است كه يكي از روشهاي غلبه بر اين مشكل مخلوط كردن آن با پليمرهاي طبيعي ديگر مانند پروتئينها است. گاودانه منبعي ارزان از پروتئين و انرژي است. هدف از اين تحقيق توليد نانو الياف تركيبي از كيتوزان و پروتئين گاودانه به روش الكتروريسي ميباشد. لذا نانوالياف كمپلكس كيتوزان-پروتئين به روش الكتروريسي با ولتاژ 20 kv تهيه شد. نانو الياف تهيه شده تحت /٣ mL/h ١٥ و نرخ تغذيه cm ٢٠ ، فاصله سوزن تا صفحه جمع كننده 15 سانتی متر k٢٥٠ nm بررسي شكل الياف، طيف مادون قرمز تبديل فوريه و پراش پرتو اي كس قرار گرفت. نانوالياف حاصل ميانگين قطر ١٠٠ تا داشتند. نتايج بهدست آمده از پراش پرتو ايكس نشان داد ساختاركريستالي بعد از توليد نانوالياف كاهش پيدا كرده است. در ادامه امكان ريزپوشينه كردن اسانس نعناع در نانو الياف كيتوزان- پروتئين بررسي شد. براي اين منظور ٢٠ % اسانس نعناع به محلول كمپلكس پروتئين- كيتوزان اضافه و همانند قبل الكتروريسي براي توليد نانوالياف انجام شد. بررسي شكل الياف، طيف مادون قرمز، پراش پرتو حضور اسانس نعناع در FTIR ايكس، رهايش اسانس و پايداري اسانس طي انبارداري بر روي نانوالياف حاوي اسانس انجام شد. نتايج نانوالياف تهيه شده را تاييد كرد. راندمان ريزپوشينه دار كردن اسانس نعناع ٧١ % بود. ريزپوشاني كردن اسانس نعناع در نانوالياف كيتوزان- پروتئين زمان ماندگاري اسانس را از ٤ به ١٦ روز افزايش داد. با توجه به نتايج بهدست آمده در اين تحقيق ميتوان از نانو الياف حاصل از كيتوزان و پروتئين گاودانه طي فرايند الكتروريسي بهعنوان بستري مناسب براي ريز پوشينه كردن تركيبات آب گريز مانند اسانس نعناع استفاده كرد.

Journal Papers
ماه: 
Fall
سال: 
1397

تحت نظارت وف ایرانی